top of page
Search

“Hedef Dijital Oyun İhracatı, Çözüm İnovasyon” Panel Notları

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda ülkemizin ve Dünyanın farklı endüstrilerinden birçok profesyonel biraraya geldi. Dikkat çeken birçok oturumun düzenlendiği Türkiye Inovasyon Haftası’nda derneğimiz başkanı ve Taleworlds Entertainment Genel Müdürü Ali Erkin, ODTÜ Bilgi Sistemleri ve Modelleme Yöneticisi Prof. Dr. Veysi İşler, Digitoy Kurucu Ortağı Can Erçelebi, derneğimiz İstanbul Temsilcisi ve BigKazan A.Ş. CEO’su Furkan Faruk Akıncı’nın moderatörü olduğu “Hedef Dijital Oyun İhracatı, Çözüm Inovasyon” panelinde bir araya geldiler. Inovasyon Haftası ana sahnede düzenlenen panele ilgi yoğundu.

Panelde oyun endüstrisinin farklı katmanlarından deneyimler ve öneriler paylaşıldı. Ali Erkin, ülkemizin 2016 İhracat Şampiyonu ödülüne layık görülen Taleworlds Entertainment’ın bu başarısının ardındaki dinamikler ile ilgili değerli bilgiler paylaşırken; Veysi İşler, oyun ihracatına giden yolda üniversitelerin oynadığı rolün altını çizdi. Can Erçelebi, günümüzün popüler ticari modellerinden olan ve özellikle mobil oyunlarda çok tercih edilen “oynaması ücretsiz” oyun modelinde kullanıcı alışkanlıklarını takip etmenin önemini vurguladı. Bunun yanısıra TOGED’in ve Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin oyun endüstrimize olan katkılarından ve ihracat teşviklerindeki rolünden de genişçe bahsedildi.

Panel takipçileri, hem perakende, hem akademik, hem de oynaması ücretsiz gibi oyun endüstrisinin çok farklı katmanlarından süzülen değerli deneyimleri dinleme şansı buldular.

Recent Posts

See All

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS WERE WINNED

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS 2020 RESULTS Best Mobile Game: VLMedia A.Ş. - Mech Wars: Multiplayer Robots Battle - https://bit.ly/35TcToU Best PC Game: Proud Dinosaurs - Macrotis: A Mother's Journe

bottom of page