top of page
Search

İstanbul’a Oyun Sektörü Kümesi Geliyor

İstanbul Ticaret Odası bugün yaptığı duyuru ile İstanbul’da ilk defa organize edilecek Dijital Oyun Sektörü Kümelenme projesini duyurdu. İstanbul içindeki oyun stüdyolarını destekleyip, birbirleri ile etkileşimi arttırmayı hedefleyen proje TOGED tarafından da destekleniyor.

Daha önce Ankara stüdyoları için URGE kapsamında bir kümelenme organize edilmiş, bu küme Türkiye’nin Gamescom 16 Partner Ülke kampanyasına da dahil olmuştu. Ancak İstanbul için ilk defa böyle bir organizasyona giriliyor ve bu sefer Ticaret Bakanlığının HİSER programı kullanılıyor. Proje İTO’nun organizasyon ve mali desteğinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın %75 desteğine sahip olduğu için oyun geliştiricilere benzeri zor bulunacak avantajlar sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak ilk bilgilendirme toplantısı 25 Ekim Cuma günü İTO’da, TOGED’in düzenli aylık Meet Up buluşması ile birlikte yapılacak. Toplantıda geliştiricilere proje hakkında detaylı bilgi verilip, katılım süreçleri paylaşılacak ve akıllarındaki tüm sorular cevaplanacak. Toplantı tüm oyun sektörüne açık ve İstanbul’da yerleşik, İTO üyesi olan tüm oyun ve oyun teknolojileri geliştirme şirketlerinin toplantıya katılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Toplantı ile ilgili İTO’nun duyurusu:

“İstanbul Ticaret Odası olarak son 2 yılda ihracatını 2 katına çıkaran dijital oyun sektörü paydaşlarına yönelik kümelenme projesi başlatıyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın %75 mali desteğiyle yürütülecek proje kapsamında ekosistemde yer alan firmalarımızın hedef pazarlarda rekabet güçlerini geliştirmek ve uluslararası networking etkinliklerinde yeni bağlantılar yakalamalarını sağlamak en önemli hedefler olarak belirlenmiştir. 

Online başvuru formu için tıklayınız: https://lnkd.in/dRxFqRB

1200x628_dijital_oyun_tan (1)

Dijital Oyun Sektörü Kümelenme Projesi (HİSER) Duyurusu

“Ticaret Bakanlığı’nın 2015/8 sayılı “Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi Desteği (HİSER)” kapsamında ve Odamız koordinasyonunda dijital oyun sektörüne yönelik kümelenme projesi TOGED katkısıyla hayata geçirilecektir. Başvurular sonrası dijital oyun kümesi oluşturulacaktır.

 Proje kapsamında %75’i Bakanlık destekli faaliyetler ile dijital oyun projeleri geliştirilmesini sağlayan firmaların uluslararası pazarların gerekliliği olan standartlara ulaşması sağlanarak ihracata yönelik rekabet güçlerinin artırılması ve hedef pazarlarda yeni iş bağlantıları geliştirilmesi hedeflenmektedir.”

poster (1)

Online başvuru formu için tıklayınız: https://lnkd.in/dRxFqRB

Recent Posts

See All

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS WERE WINNED

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS 2020 RESULTS Best Mobile Game: VLMedia A.Ş. - Mech Wars: Multiplayer Robots Battle - https://bit.ly/35TcToU Best PC Game: Proud Dinosaurs - Macrotis: A Mother's Journe

bottom of page