top of page
Search

Yerli Oyun Sektöründen 2018’de İhracat Rekoru

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) tarafından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında Türk oyun sektörünün 2018’de bir milyar elli milyon dolar ihracat yaptığı açıklandı.

TOGED’in (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) dün gerçekleştirdiği toplantıda Türk oyun sektörünün 2018’de büyük bir başarıya imza atarak 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığı açıklandı. Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “2016’da 500 milyon dolar olan ihracat rakamımız, 2018’de 1 milyar 50 milyon dolara ulaştı” dedi. Yani yalnızca iki yıl içerisinde yerli oyunların ihracatı %100’ün üzerinde bir artış gösterdi.

Ülkemiz son yıllarda yerli oyunlarla ismini iyiden iyiye duyurmaya başladı, zaten bunu artan ihracat rakamlarından da görmek mümkün. TOGED başkanı Ali Erkin de ülkemizdeki oyun geliştiricilerin başarılarını sıralayarak, sektör olarak uluslararası başarılara imza atmış oyunlarımızla Avrupa’nın pek çok ülkesindeki geliştiricilerden daha ileride olduğumuzun altını çizdi.

Erkin “Bugün telefonlarımızda ve tabletlerimizde en çok oynanan ilk on oyun arasında pek çok Türk geliştiricinin oyununu bulmak mümkün ve bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı,” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise “TİM olarak yazılım ihracatına çok önem veriyoruz. Yazılım sektörü kendisinden çok şey beklediğimiz ve 2023 vizyonu içerisinde büyük hedefler koyduğumuz bir sektör” şeklinde konuştu.

İhracat rakamları hakkında bilgi veren Ruhsar Pekcan, “Bu rakamı daha da arttırmak için çalışmalarımız devam edecek. Ülkemizi orta gelir seviyesinden, yüksek gelirli ülkeler seviyesine taşımak için bu alanda kuvvetli olmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu başarıda emeği geçen tüm yerli oyun geliştiricilerini tebrik ediyor, başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz.

Recent Posts

See All

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS WERE WINNED

KRISTAL PIKSEL VIDEO GAME AWARDS 2020 RESULTS Best Mobile Game: VLMedia A.Ş. - Mech Wars: Multiplayer Robots Battle - https://bit.ly/35TcToU Best PC Game: Proud Dinosaurs - Macrotis: A Mother's Journe

bottom of page